fbpx
close button

Bezig met een bouwproject?


Vraag je offerte aan
Waarom kiezen voor De Clerck?
9 3 2016

Duurzaamheid van PVC ramen & deuren

Een innovatieve woning wordt gekenmerkt door energiezuinigheid en duurzaamheid. Op dit vlak worden we allemaal veeleisender. We verwachten naast een duurzaam eindproduct natuurlijk ook een energiezuinige productie. De Clerck werkt al sinds 1971 met de raam- en deurprofielen van Deceuninck. Met een levenscyclus van minstens 50 jaar hebben zij de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk en zijn ze bovendien 100% recycleerbaar.

Duurzame productie

Deceuninck levert continu inspanningen om het productieproces duurzamer te maken, terwijl de kwaliteit gegarandeerd blijft. Ze hechten het grootste belang aan een ecologisch verantwoorde productie, houden de CO2-uitstoot maximaal onder controle en hebben een uniek recyclageconcept ontwikkeld.

Recycleren < Renocycleren®

Deceuninck investeerde in een eigen recyclageafdeling waar gebruikte ramen en deuren van pvc worden verwerkt tot nieuwe producten. Ze sluiten de kringloop door recyclage van end-of-life pvc-ramen uit hun netwerk van raam- en deurinstallateurs. Ze behaalden hiermee certificering voor gesloten ketenbeheer van Eucertplast.

Duurzaam wonen

Wie zijn energiefactuur zo laag mogelijk houdt, draagt bij tot het verminderen van CO2-uitstoot. Ga dus niet te licht over de energieprestaties van uw woning. Breng de duurzaamheid van jouw woning in kaart en grijp in waar nodig.

“De groenste energie is de energie die je niet verbruikt.”

Er zijn uiteraard manieren om de duurzaamheid van een woning uit te drukken in cijfers. De gebruikelijke meetwaarden die u kan aantreffen zijn:

  • E-peil: een maat voor de energieprestatie van een woning. Hoe lager het E-peil, hoe zuiniger de woning. De waarde wordt bepaald door de thermische isolatie, luchtdichtheid, compactheid, oriëntatie en bezonning van het gebouw. Vaste installaties zoals verwarming hebben ook invloed.
  • K-peil: geeft de graad van thermische verliezen aan van een gebouw in zijn geheel, rekening houdend met de isolatiegraad en compactheid van het gebouw.
  • U-waarde: staat voor de hoeveelheid warmte die per seconde, per m2 en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van een materiaal doorgelaten wordt. (= warmtedoorgangscoëfficiënt)

U: U-waarde van het raamprofiel (frame)
U: U-waarde van het glas
U: de totale U-waarde van glas en profiel (window)

U ziet het, eigentijds wonen gaat verder dan enkel design. Bij De Clerck worden duurzaamheid en design echter altijd in één adem genoemd.

ben-bouwen deceuninck duurzaam wonen pvc profielen
DeClerck logo blue

Gerelateerde nieuwsberichten

deceuninck logo
renson logo Ambassador
kiwa logo