close button

Bezig met een bouwproject?


Vraag een offerte aan
Waarom kiezen voor De Clerck?
23 9 2016

Het geheim van ventilatie: hoe gebeurt de toevoer van verse lucht?

De laatste tijd last van hoofdpijn en concentratieproblemen? Tranende ogen, astma en onverwachte vermoeidheid? Dan is de kans groot dat uw woning onvoldoende geventileerd is. En aangezien we een optimaal binnenklimaat in onze thuisomgeving nodig hebben, is basisventilatie wel degelijk een vereiste. Door het principe van toevoer, doorvoer en afvoer wordt de verontreinigde binnenlucht uit uw woning verdreven en vervangen door verse buitenlucht. En vandaag nemen we onder de loep hoe de toevoer van die verse lucht nu precies gebeurt.

Luchttoevoer in een notendop

Een degelijke ventilatie mag geen optie zijn. Door de ruimtes in uw huis voldoende te verluchten, creëert u een gezonde binnenlucht en verkrijgt u een degelijke luchtkwaliteit in alle kamers.

Hoe de toevoer van kwalitatieve lucht dan juist in zijn werk gaat? Heel eenvoudig: de lucht van buiten betreedt op een natuurlijke manier – door spleten tussen de ramen en deuren – uw woonst binnen. Wanneer u nieuwe, luchtdichte ramen laat plaatsen, dan kunt u die uitrusten met ventilatieroosters. Die kunt u handmatig openen en sluiten zodat u steeds de controle bewaart over de hoeveelheid verse lucht.

Bij efficiënte ventilatie wordt concreet voor toevoer van verse lucht gezorgd via de zogenaamde ‘droge ruimtes’, veelal de effectieve leefruimtes als de woon- of slaapkamer. De afvoer vindt dan eerder plaats in de rooster of ventilator in de badkamer en de dampkap in de keuken.

Welke systemen wij gebruiken voor de toevoer van verse lucht

Dankzij haar samenwerking met Renson voorziet De Clerck drie manieren om voor verse lucht te zorgen.

Op het raam ->  Invisivent® EVO

Denk: een haast onzichtbaar toevoerrooster dat bovenop het raam wordt geplaatst. En ook nog eens voor een maximale natuurlijke lichtinval zorgen. Straf! Deze roosters zijn ook uitvoerbaar in akoestische versies om het geluid buiten te houden.

Ventilatie + zonwering ->  Fixvent® Mono AK EVO

De Fixvent® Mono AKEVO is een combinatie van een akoestisch ventilatietoevoerrooster en windvaste zonwering. Deze technologie getuigt van een flink staaltje innovatie en zorgt ervoor dat het doek in elke positie windvast is. Klapperende screendoeken zijn dus verleden tijd!

Toevoerroosters voor installatie op het glas of traverse

Concreet gaat het hierbij om toevoerroosters die werden ontwikkeld voor installatie op glas of op traverse. Wist u trouwens al dat deze roosters ook insectenwerend zijn? Dat komt van pas tijdens de zomer. Deze roosters hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer weten over hoe wij efficiënte ventilatie kunnen toepassen in uw woning?
Bekijk onze realisaties of neem meteen contact met ons op!

Ramen ventilatie
DeClerck logo blue

Gerelateerde nieuwsberichten

deceuninck logo
renson logo Ambassador
kiwa logo