fbpx
close button

Bezig met een bouwproject?


Vraag je offerte aan
Waarom kiezen voor De Clerck?
7 4 2016

Onderhoud van PVC ramen en deuren

Het is officieel lente. Dat betekent: “tijd voor een grote lenteschoonmaak.” Ramen en deuren poetsen hoort daar uiteraard bij. Heeft u thuis schrijnwerk van PVC, dan hebben we goed nieuws: PVC is in vergelijking met hout bijzonder vriendelijk in onderhoud.

PVC Schilderen?

In tegenstelling tot houten ramen en deuren hoeft u PVC niet om de zoveel jaren van een nieuwe laag verf voorzien. Verf op houten profielen kan afbladeren en hout kan op termijn beginnen rotten. Dat komt u met PVC gewoon niet tegen. Sterker nog, we raden het zelfs af om PVC schrijnwerk te herschilderen. U behoudt beter de originele kleuring want met een nieuwe verflaag bereikt u nooit meer dezelfde kwaliteit.
Wilt u om esthetische redenen uw ramen en deuren in een nieuw kleurtje, wees dan voorbereid en vraag om raad, tips en/of hulp van een specialist.

PVC Reinigen

PVC is van nature vuil- en stofafwerend. U kan de profielen van een beschermende waslaag voorzien, maar in principe volstaat het om ze te wassen met een zachte spons en water met huishoudelijk reinigingsmiddel.
Blijf weg van het zwaardere geschut: agressievere oplos- of reinigingsproducten zoals white spirit, bleekwater of aceton doen meer kwaad dan goed.

Neem uw ramen onder handen tijdens de lenteschoonmaak. In de zomer drogen uw profielen veel sneller en PVC-profielen droog reinigen is not done. Als uw raamkozijnen droog zijn bij het poetsen is de kans op krassen veel groter.
Controleer ook jaarlijks even of het raambeslag gesmeerd moet worden.

Poetstips

Niets zo vervelend dan strepen achter te laten na het poetsen van uw ruiten. Daarom geven we nog enkele gouden tips mee voor streeploze ramen:

  • Voeg een gepelde ui toe aan uw water om zonder strepen te kuisen.
  • Kraantjeswater bevat veel kalk, gebruik indien mogelijk regenwater om de ruiten te wassen.
  • Lap de ramen binnen in horizontale richting, buiten in verticale richting (of omgekeerd) om achtergebleven strepen meteen te herkennen.
  • Neem na het poetsen de laatste vochtrestjes weg met krantenpapier.
  • Zoals reeds vermeld, vermijdt u best een onderhoudsbeurt in volle zon. Dan droogt alles namelijk veel sneller op.
beglazing deceuninck onderhoud poetstips polypane PVC pvc profielen
DeClerck logo blue

Gerelateerde nieuwsberichten

deceuninck logo
renson logo Ambassador
kiwa logo