fbpx
close button

Bezig met een bouwproject?


Vraag je offerte aan
Waarom kiezen voor De Clerck?
12 2 2016

Raamrenovatie: zijn uw ramen aan vervanging toe?

Oude raamkozijnen beantwoorden meestal niet meer aan de huidige eisen op vlak van thermische en akoestische isolatie. Nieuwe ramen plaatsen of raamrenovatie kan je best zien als een slimme investering op lange termijn. Rekening houdend met premies en de lagere energiefactuur zal je snel zien dat het loont om te kiezen voor kwaliteit. Via de energiecalculator van Deceuninck krijgt u heel snel een beeld van wat een investering in nieuwe ramen u kan opleveren op lange termijn. Maar voor u beslissingen neemt vraagt u best even naar advies.

Naast het plaatsen van nieuwe ramen is ons team ook gespecialiseerd in de afwerking ervan. Er komen geen bezetters meer aan te pas. Alles wordt perfect afgewerkt aan zowel de binnen- als buitenkant, dat is onze garantie.

Waarom een raamrenovatie overwegen?

In veel gevallen ontsnapt bijna 40% van de warmte in een woning via de ramen. Zit u nog met enkele beglazing? Dan mag u vervanging of renovatie van uw ramen bovenaan uw lijstje zetten. De verliescoëfficiënt van enkel glas ligt vijf tot zes keer hoger dan die van (moderne) dubbele beglazing. Heeft u dubbele beglazing maar is deze niet meer van de jongste? Weet dat de verliescoëfficiënt van dubbel glas in twintig jaar tijd is gehalveerd.

Met oude raamkozijnen, in combinatie met enkel glas of verouderd dubbel glas, verlies je verbazend veel warmte in de winter en is het in de zomer vechten tegen de hitte. Niet prettig en vooral zeer kostelijk.

Wanneer bent u aan nieuwe ramen toe?

  • U heeft enkele beglazing.
  • U heeft wel eens last van tocht in uw woning.
  • Uw ramen laten veel omgevingsgeluid door.
  • U voelt koude lucht in de buurt van uw ramen.
  • U merkt regelmatig condensatie op aan de ramen en heeft wel eens te kampen gehad met vochtproblemen.

Bent u volop “ja” aan het knikken, dan overweegt u best te investeren in nieuwe ramen. Nieuwe ramen, en zeker pvc-ramen, maken komaf met al deze ongemakken. Bovendien is pvc vocht- en corrosiebestendig en vergt het bijzonder weinig onderhoud.
Zijn uw ramen aan vervanging toe? Neem gerust contact met ons op en we bekijken dat samen met u.

kwaliteit pvc ramen pvc profielen raamisolatie raamrenovatie renovatieprojecten
DeClerck logo blue

Gerelateerde nieuwsberichten

deceuninck logo
renson logo Ambassador
kiwa logo