De Clerck

Sint-Niklaasstraat 133
9170 Sint-Gillis-Waas
Tel: +32 3 775 54 72

Contacteer Ons
Service & Onderhoud

© 2022 De Clerck - Ramen en Deuren

Dubbel of Driedubbele beglazing, wat is belangrijk?

Ramen worden vaak vergeten als het gaat om isolatie en isoleren vaak slecht. Slecht geïsoleerde woningen verliezen bijna 40% van hun warmte doormiddel van hun ramen. Het is dus van belang dat uw ramen goed isoleren. Maar wat voor type beglazing past het beste bij uw woning?

Ramen worden vaak vergeten als het gaat om isolatie en isoleren vaak slecht. Slecht geïsoleerde woningen verliezen bijna 40% van hun warmte doormiddel van hun ramen. Het is dus van belang dat uw ramen goed isoleren. U moet dus goed opletten wat voor type beglazing bij uw woning past. Het hangt van meerdere factoren af of u nu voor dubbele of driedubbele beglazing moet kiezen.

 

Wat voor beglazing isoleert het beste?

 

Glas op zichzelf is geen goede isolator. Daarom wordt er bij het plaatsen van ramen voornamelijk gelet op de spouw en de coating, dit zorgt er voor dat de ramen zo min mogelijk warmte verliezen en zo veel mogelijk binnen wordt gehouden.

De spouw is de ruimte die zich bevind tussen de glazen platen en zorgt voornamelijk voor de isolatie van de ramen. Zo wordt de ruimte bij een dubbele beglazing tussen de 2 glasplaten gevuld met droge lucht. Bij een driedubbele beglazing wordt dit effect versterkt wat er voor zorgt dat de ramen nog beter isoleren. Daarnaast wordt er bij zowel dubbele als driedubbele beglazing ook een coating aan de binnenkant aangebracht. Deze coating reflecteert de warmte, waardoor het in de zomer binnen koeler blijft en het in de winter warmer blijft.

 

Is driedubbel glas de prijs waard?

 

Is driedubbele beglazing de hogere prijs waard? Het verschil tussen dubbele beglazing en driedubbele beglazing is niet alleen de extra glasplaat, het glas zelf wordt dus zwaarder en moeilijker te monteren.

Ondanks dat u meer betaalt voor de montage en het glas, is de isolatiewaarde van driedubbele beglazing een investering die zichzelf op de lange termijn terug verdient. Ze isoleren tot 30% beter, wat resulteert in minder hoge stookkosten. Zeker met de hoge energieprijzen van vandaag.

 

Gaat u voor dubbel of driedubbel glas

 

Welke beglazing bij uw huis of woning past hangt natuurlijk af van een paar verschillende factoren. Ook per bouwproject zijn er verschillende adviezen die wij mee willen geven. Maakt u gebruik van passiefbouw, dan adviseren wij om juist voor driedubbel glas te kiezen, maar bent u bijvoorbeeld bezig met het renoveren van uw huis, dan kunt u beter de focus leggen op de isolatie van uw muren en dak. Mocht u twijfelen over uw keuze? Neem dan contact met ons op zodat wij u van advies op maat kunnen voorzien.