De Clerck

Sint-Niklaasstraat 133
9170 Sint-Gillis-Waas
Tel: +32 3 775 54 72

Contacteer Ons
Service & Onderhoud

© 2022 De Clerck - Ramen en Deuren

Hoe lost u condensatie problemen bij uw raam op?

Wanneer er condensatie plaats vind op uw ramen aan de binnenkant, heeft dat niks met de kwaliteit van uw glas te maken. Het gaat hier namelijk om de luchtvochtigheid in de woning zelf. Wij leggen u hier uit hoe u het beste condensatie problemen kunt voorkomen!

Wanneer er condensatie plaats vind op uw ramen aan de binnenkant, heeft dat niks met de kwaliteit van uw glas te maken. Het gaat hier namelijk om de luchtvochtigheid in de woning zelf. Wanneer de luchtvochtigheid in uw woning hoog is, bevat de lucht waterdamp en wanneer er meer waterdamp aanwezig is zal het condenseren op een oppervlakte die kouder is dan de temperatuur in de woning. Hoe slechter uw ramen isoleren, hoe meer condensatie. Maar zelfs bij nieuwe ramen kan dit nog steeds voorkomen als de luchtvochtigheid in de woning te hoog is, en uw nieuwe ramen sluiten vaak beter af waardoor er minder “natuurlijk” ventilatie mogelijk is.

 

Waardoor neemt condensatie toe?

 

Hoe komt het dat de luchtvochtigheid in uw huis zo groot is? Vaak komt dit doordat de ventilatie moeilijker wordt gemaakt door verbeterde isolatie. Zo zorgen nieuwe isolatie materialen zoals dampdichte muren er voor dat er minder geventileerd wordt. Doordat er minder geventileerd wordt en er minder verwarming gebruikt wordt, zorgt er voor dat glas kouder is en dus sneller condensatie aanwezig is.

 

Hoe voorkom ik condensatie?

 

Een van de logische en eenvoudige oplossingen om condensatie tegen te gaan is meer ventileren. Mensen en dieren ademen de hele dag vocht uit en dit zorgt er voor dat er meer vocht in de lucht van woningen aanwezig is. Ook planten in de woning zorgen voor een verhoogde luchtvochtigheid. De lucht die buiten aanwezig is bevat minder vocht dan de lucht in woningen. Wanneer u ventileert zal er dus minder vocht in de lucht zitten en zal er minder snel condensatie plaats vinden.

 

Dit gecombineerd met super isolerende beglazing met een lage U-waarde zorgt voor een heuse verbetering qua condensatie.

 

Wilt u meer weten over U-waarde, lees dan ons blog hier over.

 

Heeft u vragen over producten zoals glas of andere producten? Neem dan contact met ons op!