close button

Bezig met een bouwproject?


Vraag een offerte aan
Waarom kiezen voor De Clerck?
1 6 2016

Ventilatie voor een ideaal en gezond binnenklimaat

Willen of niet, de lucht in uw huis wordt continu vervuild. Schoonmaakmiddelen, kaarsen, zweten, koken en zelfs ademen zijn bronnen van verontreiniging en beïnvloeden de kwaliteit van uw binnenklimaat.

De laatste decennia bouwen we steeds meer luchtdicht. Dat is goed voor isolatiedoeleinden: er ontsnapt minder warmte door spleten en kieren, zo besparen we kostbare energie. Dit betekent helaas ook dat er lucht gevangen blijft in de woning. Met als gevolg dat de kwaliteit van uw binnenklimaat slechter wordt.

Condensatie op de ramen?

Vocht dat neerslaat tegen koude oppervlakken zoals wanden, plafonds en ramen is een vaak voorkomend verschijnsel. We zien zo’n condensvorming voornamelijk in woningen voorzien van dubbele of HR-beglazing en sterk isolerend schrijnwerk, maar zonder de nodige aandacht voor goede en efficiënte ventilatie.

“Isolatie en ventilatie gaan hand in hand.

Slechte ventilatie kan de gezondheid schaden en hoofdpijn, concentratieproblemen of vermoeidheid veroorzaken. Vervuilde lucht moet worden afgevoerd, zo vermijdt u ook vochtproblemen en schimmelvorming.

Voor nieuwbouwprojecten is mechanische woonventilatie intussen verplichte kost. Wanneer u bij een renovatie ramen vervangt moeten ze voorzien zijn van ventilatieroosters.

PVC ramen en ventilatie

Bij De Clerck integreren we de Invisivent® ventilatieroosters van Renson naadloos en onopvallend in de raamprofielen of schuifdeuren van Deceuninck.

’s Werelds meest discrete zelfregelende toevoerrooster wordt bovenop uw raam geplaatst. Het rooster verkleint het glasoppervlak niet, de maximale lichtinval wordt dus in geen geval beïnvloed. Wél doet het geperforeerde binnenrooster dienst als insectenwering en wordt energieverlies tot een absoluut minimum beperkt.

  • Invisivent®EVO HF

Deze variant heeft een debiet of doorstroming die 30% hoger ligt dan de standaard Invisivent®EVO. Daarom is dit rooster ideaal voor gebruik in kamers met weinig/kleine ramen.

  • Invisivent®EVO AK

De akoestisch dempende versie van Invisivent®EVO komt in verschillende types, elk met een verschillend luchtdebiet en niveau van geluidsdemping.

Af en toe de ramen openzetten om te verluchten is niet voldoende. Continu en gecontroleerd ventileren is de enige efficiënte manier om een gezond binnenklimaat te garanderen.

binnenklimaat deceuninck invisivent Ramen renson ventilatie ventilatierooster ventilatiesysteem
DeClerck logo blue

Gerelateerde nieuwsberichten

deceuninck logo
renson logo Ambassador
kiwa logo