fbpx
close button

Bezig met een bouwproject?


Vraag je offerte aan
Waarom kiezen voor De Clerck?
23 9 2016

Welke types zonwering bestaan er?

Zonwering verliest zeker niet aan populariteit: duizenden gezinnen over heel België deden er ‘s zomers al een beroep op om verhitting van hun woning te voorkomen. En om een aangenamere lichtaanval te genieten, natuurlijk. Mooi meegenomen: u kan er een flinke duit mee besparen op uw energiefactuur. Allemaal goed en wel, maar hoe vindt u uw weg tussen de verschillende zonweringtypes? We zetten de verschillende soorten even op een rijtje.

Zonbeheersing: ideaal voor gevels met een zuidelijke oriëntatie

Zonbeheersende hoogrendementsbeglazing is ideaal indien uw gevel zuidelijk georiënteerd is en uw huis grote glasoppervlakten omvat. Dit type zonwering maakt optimaal gebruik van het daglicht, zonder dat u last heeft van de zonnewarmte.

En het oog wil ook wel wat, natuurlijk. Zelfs die behoefte wordt ingevuld: met haar esthetische mogelijkheden biedt zonbeheersende hoogrendementsbeglazing voor ieder wat wils.

Verticale zonwering beschermt uw interieur van schadelijke UV-stralen

Zonbeheersende hoogrendementsbeglazing staat op de eerste plaats qua look and feel, al deelt ze die wel met verticale zonwering. Die laatste wordt in de volksmond vaker gewoon ‘screens’ genoemd.

Screens hebben doorheen de jaren hun effect al bewezen in menige woon- en slaapkamer. Want wanneer de zomerse temperaturen hoog oplopen, wil u voorkomen dat het binnenshuis aanvoelt alsof u in een oven woont.
Extra voordeel: screens beschermen uw inboedel van schadelijke UV-stralen.

Wist u dat wij bij De Clerck de screens van Renson gebruiken? Diens verticale zonwering is een stukje unicum: ze is ook nog eens windvast!

Traditionele rolluiken

Traditionele rolluiken zijn gemakkelijk te bedienen en kunnen bovendien geautomatiseerd worden. Een garantie op meer comfort dus. De enige kanttekening: aangezien koude lucht via de bovenbakken binnenkomt, zijn deze rolluiken minder gunstig voor de EPB-score.

Benieuwd naar hoe De Clerck u helpt met haar zonweringoplossingen?
Vraag meer info: wij staan u graag te woord!

zonwering
deceuninck logo
renson logo Ambassador
kiwa logo