FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen over onze ramen en deuren

PVC ramen / deuren

 • Is driedubbel glas de prijs waard? +

  Het verschil tussen dubbele beglazing en driedubbele beglazing is niet alleen de extra glasplaat, het glas zelf wordt dus zwaarder en moeilijker te monteren. Ondanks dat je meer betaalt voor de montage en het glas, is de isolatiewaarde van driedubbele beglazing een investering die zichzelf op de lange termijn terug verdient. Ze isoleren tot 30% beter, wat resulteert in minder hoge stookkosten. Zeker met de hoge energieprijzen van vandaag.
 • Zijn PVC deuren veilig? +

  Ja, PVC deuren kunnen worden voorzien van veiligheidsmaatregelen zoals meerpuntsluitingen, stevige scharnieren en inbraakwerend beslag. Deze kenmerken versterken de beveiliging van uw woning en zorgen voor gemoedsrust.
 • Zijn PVC ramen en deuren energiezuinig? +

  Absoluut. PVC ramen en deuren hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Ze zijn voorzien van hoogwaardige afdichtingen en kunnen worden uitgerust met isolerend glas, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd. Dit resulteert in lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.
 • Zijn PVC ramen en deuren duurzaam? +

  Ja, PVC ramen en deuren zijn zeer duurzaam. PVC is een robuust materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, rotting, corrosie en vervorming. Ze hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud, waardoor ze een kosteneffectieve keuze zijn op de lange termijn.
 • Hoe lang gaan pvc ramen mee? +

  Een belangrijk voordeel van PVC ramen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Dit komt doordat PVC een zeer sterk en duurzaam materiaal is dat niet corrodeert of rot. Hierdoor blijft het oppervlak van de ramen glad en glanzend, en zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Daardoor gaan PVC ramen minstens 35 jaar mee. Dit is echter geen garantie en de levensduur kan worden beïnvloed door verschillende factoren.
 • Zijn PVC deuren onderhoudsintensief? +

  Nee, PVC deuren vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn eenvoudig schoon te maken met milde reinigingsmiddelen (zoals dreft) en water. PVC is van nature bestand tegen roest, rotting en corrosie, waardoor schuren, schilderen of lakken overbodig zijn.
 • Zijn PVC ramen en deuren veilig? +

  Ja, PVC ramen en deuren kunnen uitgerust worden met veiligheidsvoorzieningen zoals meerpuntsluitingen en inbraakwerend beslag. Deze versterken de beveiliging van uw woning en zorgen voor gemoedsrust. PVC is van nature ook een moeilijk te doorbreken materiaal, waardoor het een veilige keuze is.
 • Kan ik PVC ramen en deuren aanpassen aan mijn persoonlijke smaak? +

  Ja, PVC ramen en deuren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en stijlen. Of u nu een klassieke, moderne of traditionele uitstraling wilt, er is een brede selectie van ontwerpmogelijkheden om aan uw persoonlijke smaak en de architectuur van uw woning te voldoen.
 • Isoleren PVC ramen en deuren goed tegen geluid? +

  Ja, PVC ramen en deuren bieden goede geluidsisolerende eigenschappen. Ze helpen om geluidsoverdracht van buiten naar binnen en vice versa te verminderen, waardoor een rustigere en comfortabelere leefomgeving ontstaat. Het gebruik van speciaal geluidswerend glas kan de geluidsisolatie verder verbeteren.
 • Welk profiel is best isolerend? Aluminium of PVC? +

  PVC isoleert beter dan aluminium. Het ThermoFibra profiel heeft een isolatiewaarde van 0,77 W/m²K. Het aluminium profiel scoort iets minder met 0,96 W/m²K. Hoe lager hoe beter.

Aluminium ramen / deuren

Screens / Rolluiken